Članak 95. ( Oooo žene! )

O žene, žene!

 

Ja fakat nekad, ne mogu da shvatim neke vaše postupke. Ne mislim na sve vas , već na neke, određene, kao iz ovog slučaja.

 

DakleN.

 

Ženska, jedno 25 g. , možda 2-3 g i starija, neam pojma. …………..Bila udata jednom……………. Ima iz tog propalog braka dijete……..

 

I onda se spanđa sa čoekom koji je, alkoholičar, kockar, prostak, fizički nako objektivno nikakav, živčo, klasični sadista. “Frajer” dakle propije platu za 3 dana. Tri dana ne dolazi na pos'o. Ona mu dadne skupocjen poklon, on ga proda. On se fali kako je bio sa nekom drugom. Svi znaju.

 

I ona opet sa njim!!!!

 

Ja ne mogu fakat to da shvatim i razumim! Et’ ne mogu.

 

Haj da je ona neka 16-o godišnjakinja, mlada naivna niskusna šta ti ja znam,  pa da je neki staronja ufati na diplu. Al nakon takvog iskustva u životu i jednog propalog braka, da se opet uvaljiva sa takvim tipom. Mislim fakat, đe joj je pamet?! Pa jel ona vidi kaki je taj tip.

Možda joj se sad smješka, giguli miguli , al sutra jarrrane, kad budeš živila sa takvim tipom, šta moš očekivat?! Ha?!

 

Od kuda taj mazohistički, nekrofilski, autodestruktivni poriv nije mi jasno nikkako et’ !

 

Jel to ono, ” ko će me sa ditetom, pušćenicu , pa daj šta daš!” ???

Ja uvijek, kad me pitaju, kažem, pa bolje ti je i da se ne udaš nego na budalu kakvog naletit! Ha ja!

 

Aaaa vidi, ..pa fakat…ima to kod žena nešto mazohistično…naumpade mi sad pjesma jedna, stara, nekada hit bila, odsviro sam je mali milion puta, od Ane Bekute đe veli:

Sto puta si pogriješio, sto puta si s drugom bio, sto puta sam oprostila samo da bi s tobom bila. Rano moja rano ljuta, rani mene još sto puta, preveri me, bol mi stvaraj, al me nikad ne ostavljaj!!!

😀 Mislim…halloo ba?!!

 

Ne kontam pa da si pita!

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

12 komentara na “Članak 95. ( Oooo žene! )”

  1. Hahahaha (ovo se odnosi na pjesmu od Ane Bekute)

    Pa vidis, ja mislim da je tu rijec o zenama koje imaju bolesno srce. Mala količina mazohizma u svakoj ljubavi je uredu, čak je i zdrava, ali u ovom slucaju koji si ti opisao, najvjerovatnije je da ta zena ima nizak prag samopoštovanja.

    Meni, s druge strane, najvise nije jasno ako vec sebi kao buduceg izabranka zeli da izabere tog manipulatora, kako moze zeljeti svom djetetu takvog očuha.

    Takvo ponasanje ne doliči zreloj zeni, dok bi se prije moglo shvatit da se tu radi o nekoj tinejdzerki.
    Ja sam istog trena prekinula svaki kontakt sa jednim tipom koji mi se jako svidio, vijernik, itd…ali onog trenutka kada je doveo moje dijete u neko pitanje, sa mnom je zavrsio za sva vremena.

    Radije cu cijeli zivot ostat sama nego da svom djetetu izaberem kretena za oca. Nikakva ljubav ne moze opravdati nesto takvo, nema tu prave ljubavi, ima samo bolesne…

  2. Sta se tu ima kontat, k´o da je to nesto normalno? Nije ni meni jasno da ima takvih muskaraca kao sto je taj, al ima. Patoloski slucajevi, i jedno i drugo. Ona ocito nije naucila na bolje i ne zna da bolje/normalno postoji. U kakvom joj je braku bila majka? Mozda u istom. KAkav joj je bio prvi? Beli slican. Kapis?

    1. ma neču da kapiširam ovo bolan…mogla je bar u seriji nekoj vidjet da ima bolje i da može bolje…a šta sad sa njenom majkom? jel i ona vidjela od svoje, ta od svoje itd….ako nije mogla vidjeti da ima bolje i može bolje, onda je to strahoba …onda je to epidemija patooških slučajeva

      1. Pa neki suludi obicaju su onda epidemija:) (kod nas recimo to da zena dobije muzevo prezime, zovu je po muzu Hametovca, a svekra i svekrvu mora zvati mama i babo…prvi korak u potlacenju nekoga je da mu izbrises njegov identitet.)To ti je tako bro. Ima i onaj psiholoski fenomen naucene bespomocnosti. Jednom kad si unutra, promijeni ti se pogled na svijet i dozivljaj sebe i okoline.
        Svi mi ucimo o zivotu gledajuci svoje roditelje, samo sto neki uce kako ne treba raditi a drugi da tako treba. A i ovi sto nauce da ne treba imaju do kraja zivota urezanu sliku roditeljskih odnosa, i bar malo utice na njih i njihov brak.

  3. Najbolje da nju upitaš, daće ti pravi odgovor :), a da je tako dobro poznaješ, dalo bi ti se i naslutiti..
    U životu vjerujem da svako radi ono što želi, pa makar to bila i preuzimanje uloge žrtve. Velika je vjerovatnoća da je samo takav odnos moze zadovoljiti . Lično mene malo zanima šta ljudi rade od svog zivota, poštujem tuđe izbore koliko god oni meni zvučali čudni.

    1. ma ne bi je pit'o, a da sam blzak sa njom, svakako bih joj pokušao ukazati na neke stvari…neko ipak radi neke stvari i što je primoran na to, neko iz želje, a neko iz gluposti, nepromišljenosti…ja ne poštujem svačije izbore…posebno ne one koji su nemoralni, necivilizacijski, neljudski, oni koji vode ovaj dunjaluk u još veću dubiozu nego što jeste…..mogu te izbore trpiti, ali ne i poštovati

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *