Članak 100. ( jubilej)

Ma …nako, kontam šta bi za ovaj jubilarni pis'o, pa sad bi kao treb'o nešto pametno, al mi nemere ništa pametno naumpast. Pa ev’ da kažem nešto o tome od kud i kako ja ovdje i to.

Ustvari, nema tu neke priče posebno. Vidio neki link na fb-ku, ušo, malo čito, i nako velim ženi, odo i ja otvorit da pišem nako malo.

 

Jer kontam, imam ja ti nekih stavova i razmišljanja i o islamu i stanju našem i svaćem nećem, koji nisu baš ‘nako , popularni u krugovima u kojima se krećem, a imam želju i potrebu da ih kažem, a sa druge strane, reko, da izbjenem rasprave i to. Sit sam rasprava više na vrh glave su mi, mada opet čoek nekako upane u njih …štaš..ko insan. A oni koji su čitali moje članke od početka znaju o kakvim stavovima i razmišljanjima govorim. Koga interesuje neg traži i čita ja vala sad neču nabrajat i ponavljat.

 

I sad, ušo ti ja ovje i to, i sad kako ime bloga…pih, kontam neam pojma…i nako mi ono, haj kad ću sad i ja bit bloger nek bude ijabloger 🙂 ….šta se ima komplikovat… a ime..hmmm…haj reko ko neki super junak, nešto ovo ono super neki…ma ništa to..i naumpane mi alhemičar..kontam….a šta kad neđe dođem i nema slova Č na tastaturi!? ..pa haj reko onda nek bude alhemichar….pa nešto kontam…alKemichar mi nekako zapadnije zvuči , a svakako idemo k zapadu…zapadamo sve dublje i dublje 😀 hhh.

 

I ugl tako odaberem alkemichar..a zašto to…e nije, kao što su neki mislili po Koeljovom, jok..nisam ga ni pročit'o tada kad sam birao ( jesam nedavno a stari voxovci i voxsovice zanju jer sam ih uredno obavijestio )…nego…po jednoj emisiji dokumentarcu koji je pravljen o Imamu Gazaliju a koji se zove “Alkemičar sreće” , to je kao za Gazalija ( i svakako ga pogledajte, ima i na yt ja mislim, bio je ). A pošto je meni Gazali uz Ibn Kajjima , jedan od najdražih učenjaka…haj reko eto to tako nek bide!

 

Kontam bil  piso tematski, pa da bude sve o islamu i to, ma kontam , neču…pisaču šta mi naumpane, o svačemu što mi se bude pisalo!

 

Et’ tako je dojdo u blogerski svijet. Volio bih, a znam da ima, još nekih insana i insanki koji bi imali šta reći, da pišu i oni. Al’ haj, biće biće , što veli ona Velijina.

inšaallah

 

 

– Eh još o riži 😀

 

Ama ljudi, fakat nema šta , obična riža..malo je properem, ocjedim, stavim u teVsiju, malo vegete ( možda jenu kašćicu), jedno 50g. putera stavim ,rasporedim svukuda,  zavisi od količine, stavim kurkume, bibera ( nameljem u zrnu taj je bolji) i zalijem…ako ide piletina, onda pilećom vodicom što se raskuha piletina prije, ako ne onda občna voda..raja veli da voda prekrije rižu za jedan prst..e ja malo više stavim, prst i po – dva, i u rernu na 250, nekad kasnije smanjim malo ako vidim da se piletina zapekla a riža još nije upila …dok ne upije vodu..al da se ne presuši….a ako u tavi pravim, isto tako, samo rižu ne barčem ništa..i onda bude nako i fina, razabrana, a ne bude suha a ni mecava ..et’ ….

 

dakle ko i svaka žena što pravi 😀 muaahahahah

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

10 komentara na “Članak 100. ( jubilej)”

  1. Ih, ja se nadala treći pasus će se nastaviti opisom tog nekog stava, ali šipak, a ne da mi se tražiti sad te stare. 🙂

  2. Ja evo drechim!!!! 😀 😛

    Da sad znadem sliku prilipiti vidio bi moj komentar na veci dio posta 🙂

    Za rizu cu ti samo reci da sam ocekivala mnogo mnogo vise hahhahaha

  3. ej, brate… sad mi je zaVo sto nikad u zivotu nisam brojala postove, pa da i ja nekad napisem nesto na ‘vu foru…
    btw, rizu pravis k'o ja haha, samo je moja garant bolja, ipak sam ja vise zeMsko 😀

    1. nemoj žalit, suzama, već se sjeti dovama itd 😀 ….ma moja je bolja 100% , znaš da su muškarci bolji kuhari…a zaboravio sam napisat, da kad zlivam običnom vodom, onda stavim jedu kocku za supu ondaK ..et’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *