Članak 210. ( moralna dilema)

Imam dakle moralnu dilemu.

Naime, ko se sjeća (a ko ne sjeća evo linka nek se podsjeti) , moje priče zašto sam prestao kupovati kifle…eh sad…nije tog bilo već neko vrijeme, jes mu mali dolazio.

Ali nedavno se i on opet počeo pojavljivati i prodavati.

Vidim, neki koje poznajem kupuju kod njega, meni naravno ne pada napamet….ali ne znam sad, da li tim prijateljima i prijateljicama, kažem da ne kupuju kod njea ili da šutim!? :/

 

Ok, nako…moguće je da se i promjenio….ja lično sumnjam…možda mu je to i jedini izvor prihoda…ne znam ….

 

Ugl. mučim se et’ oko toga ovih dana…..nije da ne mogu spavat i to…al kad god ga vidim, to mi na umu..a nekad i vako kod kuće

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

3 komentara na “Članak 210. ( moralna dilema)”

  1. Posto covjek zivi od toga, ja mislim da je postenije da ga odvedes na stranu i ispricas zasto ne kupujes kifle vise, i da je mozda vise njih vidjelo to kako on ne pere ruke i da je to ipak nehigienski. I pitas ga bili on od tebe kupio kifle kad bi tebe vidio da odes u wc i izadjes a da nisi oprao ruke?

  2. pa ne znam sigurno jel samo živi od togaaaa haj mu vi recite to ba 😀 ..al ne ozb. to ti je onaj lik…kako bi ga opiso..ćaršijski klošar, frajer lafo, bezobrazan i po govoru i ponašanju…..ali ne isključujem ni tu opciju, ako mi se ukaže prilika…teoretski jes najispravnija…ali ima i druga strana , odnosno rješenje….
    kažu da , ono za što ne znaš, nije se ni desilo 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *