Članak 230. (sukobi i problemi)

Ko je na FB-ku, a i ko nije brte, lahko može zapaziti jednu pojavu koja je danas postala dio kolektivnog karaktera muslimana, a to je da su muslimani non-stop u nekakvim sukobima , prepirkama i svađama.

Primjetno je da su ti sukobi konstantni, da su velika većna njih trivijalni , dakle oko minornih i manje ili potpuno beznačajnih stvari, da se uvijek i iznova ponavljaju jedne te iste teme i da se nikada skoro ne rješavaju.

Nako slikovito, muslimani se ponašaju kao kada cuko ganja svoj rep u krug.

Samo se sa vremena na vrijeme napravi primirje i onda opet iznova.

Mislim da se ti sukobi,mnogo njih,  a imam i iskustva, pogrijavaju iz drugih centara, koji nalaze svoje vatrene pristalice , uglavnom među muslimanima uskog fokusa, među mladim emotivnim a neukim muslimanima, međ onima koji imaju problema sa karakterom prema kojem su i odabrali neki od puteva unutar islama, ali nisu, iskreno rečeno,  na ovu pojavu imuni ni svi ostali.

 

Zašto se ti problemi nikada ne rješavaju? Zašto su konstantno prisutni?!

 

Pa zato jer u suštini to i nisu stvarni problemi. A ako problem nije stvaran, kako ga se može riješiti, objasniti?

 

Oni služe zavaravanju da se muslimani ne suoče sa stvarnim i ozbiljnim problemima, koji po svojoj prirodi vode ozbiljnom shvatanju i rješavnju problema, dijalogu, bilo da se radi o podmetanju sa strane a bilo od bijega samih muslimana od rješavanja stvarnih problema ummeta, jer su nesposobni da rješe prave probleme i vode ummet pa zato se i zadeveravaju trivijalnim stvarima…

 

et’ to samo..

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

3 komentara na “Članak 230. (sukobi i problemi)”

  1. Ne drzati fokus na sustini i baviti se rasprsivanjem sukoba umjesti mirom i smislenom raspravom je u najmanju ruku bezzveze.

    1. jeste bzze ali je odlična taktika da se protivnik zabavi nebitnim dok ti radiš POS'O , to iz vanjske perspektive, iz unutrašnje, opet dođe kao dobra distrakcija , koja je svakako bzze jel, da se izbjegavaju suočavanja sa ozbiljnim problemima za koja nemaš rješenja

      1. Ima i tog sta kazes,sa pozicije vlasti,ja sam govorila sa pozicije naroda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *