Članak 256. (odmor)

Već mi je muka, a još nije ni krenulo.

Govorim i mislim o onome što slijedi nakon ove posjete našeg troglavog precjedništva srbiji, a to su ode, poeme, epovi itd. o vučiću i njegovoj “dobroti” …ali od strane naših ovih balijskih uhljupa….fuj fuj fuj ….bljak!

 

– Vidim nešto vox se vrti , neke novotarije unose…haj nek rade nešto..mene to svakako plaho ne interesuje…ti dezeni i folovi…interesovalo bi da sam možda iz nekog drugog razloga ovdje, ovako..more mi ovo bit do iha-ha , što kažu.

 

– sinoć konačko sagledah i posljednju epizodu Dextera …e ba, kad sam ga gled'o, sagledam sve osim zadnje epizode i haj haj saću i sinoć tek…još GoT da sagledam i ne znam hoćul više išta…zadugo…imam knjiga za pročitat, nešto sam u zadnje vrijeme zapeo.

Doduše , uz ramazan sam zvršio odličnu knjigu ” kad je niče plakao” od Irvin Jaloma, pa ako koga interesuje psihoanaliza, ona duboka baš, et’ bujrum , nek uzme..pisana u stilu romana uz mješavinu fikcije i istorijskih događaja a likovi su osim ničea i frojd i brojer 🙂

 

– “Odmarajte srca s vremena na vrijeme. Ako se preopterete, srca oslijepe” Ali b. Ebi Talib r.a.

“Srca se uznemiruju kao što se i tijela uznemiruju. Zato im omogućite nešto što požele.” Ali b. Ebi Talib r.a.

“Ja se odmaram nečim što je isprazno da mi da snage za ono što je potrebno” Ebu Derda r.a.

 

ovo me podsjeti na onu psihoanalizu o kojoj sam pisao, o razumu koji je opterećen i prezauzet čuvanjem emocije i time sam sebe sputao za nove ideje i napredak.

 

mnogo nam se laže i skriva, sve sa opravdanjem da se želi dobro, a zapravo se ide protiv ljudske prirode protiv koje islam nije nikada bio, negu ju je njegovao i usmjeravao, a nikada mijenjao i sputavao…kao što Ibn Tejmijje r.a. reče :”Vjerovjesnici su poslani da usavršavaju i učvršćuju naravi a ne da ih mijenjaju ili preinačavaju”

 

– odbrojavam dane do godišnjeg i nemam nikakvih planova osim da se……….odmorim 🙂

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *