Članak 319. (Novi mobitel)

Mislio sam promijeniti mobitel.

Ovaj mi plaho šteka, malo ima RAM memorije pa su česti zastoji koji potraju dovoljno dugo da mi dođe da ga bacim o pod! 😀

Al’ ..odustao sam danas….obrisao sam par aplikacija, ispraznio memoriju pa ćemo vidjeti kako će se ponašati.

Zagled'o sam bio jedan i malo se raspiivao, i baš mi se svidio i mamio ma pravo da ga uzmem.

Nije ni jeftin , za moj đep, al na rate je ,pa bi se zavar'o da mi je jeftiniji…najgore je kad sam sebe lažeš i zavaravaš 😀

 

Odustao sam jer sam sam sebi naump'o, i naump'omi je moj stav o vidu nezahvalnosti Allahu na blagodatima.

Nisam još čuopravo da ti kažem, niđe da neko i ovo uvrstava u vid nezahvalnosti, pa zao velim da je moj.A i da ima već neko taj stav, opet je moj, jer sam vlastitim promišljanjem došao do njega , ha ja.

 

Dakle, smatram da je vid nezahvalnosti na blagodatima, kada insan troši i kupuje neke stvari koje već ima, i koje su dobre, koje ga služe i mogu poslužiti svrsi, ali on i takvu stvar odbacuje, proda i nabavlja sebi, kupuje drugu stvar iste vrste a koja je skuplja od te  prethodne.

Evo ovo sa mojim mob.om je primjer, dakle, ja bi dao dodatnih 300-400KM a što se tiče onoga što bi mi taj novi mob. ponudio, ne bi koristio ništa više nego što koristim od ovoga sada. Čak niti  od ovoga sada ne koristimni 50% onoga što nudi.

To što je on štekao, je do mene, jer sam navaljao aplikacija koje nikad ne koristim..

Ili na primjer,kada insan imadobro auto, koje ga služi i zadovoljava njegove potrebe, i više od toga, ali on ga prodaje, nadoplaćuje dodatnih 10ak hiljada ili 5 , ili 3 , ili 20, nije bitno i nabavlja auto koje je samo “napucanije” od prethodnog, a što se tiče korištenja, ništa mu više neče koristiti nego prethodno.

Isto je i sa TV omnpr. čovjek proda star 3 g. TV i doplati 400 KM za noviji, a ništa on nema od toga..k'o fol, kvalitetnija slika, ..jes al tvoje oko to haman i ne primjećuje..a i štaš ti za televizorom bolan tolko buljit…

Bolje je i ispravnije ( po meni) da si te pare bolan nebio, dao u neki hajr, da si pomogao sirotinji ili svom džematu, a ne radi snobizma i da ti neko kaže kako ti imaš to i to i da si u njegovim dunjalučkim očima Velik’ .

Taj koji te tako gleda i hvali, nikakvo ti dobro neće donijeti, i bježi od takvog društva.

 

Da se razumijemo i ovo,ovo ne znači da onaj ko ima imetak, treba da živi kao sirotinja, jok, neka on ima, neka vozi on auto od 50.000 km, al’ imal on potrebu da to auto koje je prije godinu ili dvije platio toliko, da sada uzima drugo od 70.000…??? ja fakat tu ne vidim nikakve logike, osim najobičnijeg dunjalučarstva i trke za dunjalukom….

 

DakleM,guram dok ne crkne i onda idemo dalje 😀

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

3 komentara na “Članak 319. (Novi mobitel)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *