Članak 402. (ponos)

Ono što ponajviše smeta raznoraznim fanatičnim zlikovcima ideoloških atavizama minulih vremena bezboštva kod nas, je to što danas ima jedna nova generacija vjernika koji su ponosni na ono što jesu.

Koji se ne stide onoga što jesu.

Koji pozivaju u ono što jesu.

Koji ne poginju glavu pred mrziteljima i ideološkim agresorima, niti pred promotorima anticivilizacijskih opačina.

Koji su spremni na svaku vrstu agresije, bilo ona intelektualna, emocionalna ili fizička, odgovoriti,uzvratiti, braniti se i krenuti u protuofanzivu a ne povijati glavu i živjeti u poniženju!

 

Naravno da bi antiteisti i ostali promotori opačina voljeli da ti vjernici budu kao i naši preci koji su živjeli u doba paganstva-komunizma, a koji su morali šutjeti i trpjeti, koji su se zatvarali u sebe i tako odavali sliku vjernika po željama i mjerilima ovih modernih ateističkih pagana.

Da Allah nagradi svakim dobrom naše pretke koji su sve to izdeverali.

Tako nije rijedak slučaj da pagani počesto povlače “argument” kada im se suprotstaviš u njihovoj agresiji, tipa – “kakav si ti to vjernik, kako pričaš, naše dede su bile pravi vjernici nisu nikoga dirali”  i sl.

Sve je to samo odraz njihove i želje da i danas vjernici šute i trpe i da se povinuju njihovim mjerilima i željama, kao i odraz bijesa što ne mogu dominirati nad vjernicima i “na miru” vršiti agresiju na njih.

 

“Gospodo” (pod navodnicima jer niste Gospoda) , pomirite se sa tim da su danas vjernici ponosni na sebe, da su jaki i da su se spremni boriti za sebe i svoja prava!

U protivnom “neka rastegne uže do tavanice i neka razmisli da li će njegov postupak, ako se objesi, otkloniti ono zbog čega se on ljuti.” !

 

“O vjernici, ako se neko od vas od vjere svoje odmetne, pa, Allah će sigurno umjesto njih dovesti ljude koje On voli i koji Njega vole, prema vjernicima ponizne, a prema nevjernicima ponosite; oni će se na Allahovom putu boriti i neće se ničijeg prijekora bojati. To je Allahov dar, koji On daje kome On hoće – a Allah je neizmjerno dobar i zna sve!” (El-Maide, 54.)

 

“Da li je na ispravnijem putu onaj koji se idući spotiče ili onaj koji pravim putem uspravno ide?” (Mulk, 22)

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *