Članak 444. (Na zapadu ništa novo)

Izbori u USA, ne sikiraju me nimalo rezultati, a niti se radujem..

Ljudi ne kontaju da amerika ima svoje strateške ciljeve i interese i bilo koji predsjednik da dođe , istu će i da provodi..ništa spektakularno se neće promijeniti..

Možda u nekoj prošlosti da je bilo individua koje su mogle uticati sa pozicije predsjednika amerike d se neke stvari dramatično zaokrenu, ali danas je američki predsjednik samo lutka koja sprovodi već unaprijed zacrtane i definisane ciljeve i projekte, a koji se planiraju negdje drugo…ovaj lik i ostala administracija to samo izvršava..

Dakle, ostaje potpora najvećem izvoru zla danas na svijetu, izraelu, iz kojeg se koti ostalo zlo po bliskom istoku.

Podržavanje marionetskih režima i vlada u zemljama bogatim naftom, kao izvora jeftinog energenta, a što je glavni prioritet američke politike i oko kojeg se vrti skoro pa sve ostalo što se dešava u njihovoj vanjskoj poitici, jer bez jeftinog energenta amerika bukvalno staje i pada.

Zato je i očekivati da se nastavi podržavati nestabilnost tih regiona..ako se smiri u suruji, otvoriće se drugdje,itd….

sve u svemu..isto sranje drugo pakovanje

a i hilari, odavno demokrate u usa nisu više demokrate, nego po svojoj politici, posebno vanjskom, više liče na republikanske jastrebove, tako da su se mnogi ex dem, odlučile za trampa, da ih bar ne laže u oči kad sere i gleda ih u njih

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm