Članak 484. (mi smo vanzemljaci :O ! )

Čitam neki dan neke članke u 2 nastavka od naše sestre, koju inače volim čitati, Yasmin Mogahed u kojima govori ooo…pokušaću svojim riječim ukratko… o tome kako se ona prije jako vezala za ljude i onda uvijek doživljavala razočarenja.

Nije objasnila da li je mislila na vezivanje u smislu ljubavi i zaljubljivanja, jer imala je loše iskustvo u braku, ili je mislila na prijateljstva.

Ali je, kako kaže, skontala da je patila zbog toga jer je to, po njoj, vezivanje za dunjaluk. Jer ljudi su stvorenja, ovosvjetska, pa je i ljubav prema njima ustvari ljubav prema dunjalčkom tj. dunjaluku.

Zato je kao lijek za to, našla vezivanje srca samo prema Allahu.

Iako, iskreno, iz njenih postova, ko je prati, se vidi ta unutrašnja patnja, čežnja za ljubavlju..ne znam da li je voljela tog muža pa se razočarala pa ga još uvijek možda nekako voli, bez obzira šta joj je radio i sl. ugl. žena čežne za ljubavlju i nježnošću…

ali nisam to htio kazat nego ovo..

Mislim da ona tu griješi kada kaže da je to vezivanje za ljude vezivanje za dunjaluk, a misli pri tome vezivanje jel, srca za ljude.

Jer vezivanje insana za drugog, bilo koja varijanta ljubavi, nije vezivanje za ono u čovjeka što je sa ovoga svijeta, dunjaluka. Nije to vezivanje za insana i njegovo tijelo nego su duše ono što se veže, što privlači jedno drugoga i što čini da neka ljubav uđe u ljudska srca. A duša nije sa ovoga svijeta. Ona je od mnogo prije, Allahova odredba, koja samo boravi privremeno u ovim komadima mesa i kostiju. One su te koje se vežu tako jakom vezom kakvu tjelesno vezivanje nikada ne može doseći. Sve je tu nedunjalučko, vanzemaljsko i duše i ljubav kojom se vežu nakon što se zbliže i prepoznaju.

Tako da vezivanje za insane nikako ne može biti isto što i ljubav prema dunjaluku.

Oke, oni koje privuče tijelesno, nisu važni pomena ovdje, jer takvo vezivanje je plitko i nema tako jak efekat na insana

Duše se vanzemljaci.

PA I MI SMO USTVARI ONDA VANZEMLJACI! 😀

hem su duše stvorene mimo dunjaluka, hem su nam tijela od ugaslih zvijezda ..čoeče , super e! 😀

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

4 komentara na “Članak 484. (mi smo vanzemljaci :O ! )”

      1. Još uvijek dišem nekako. Ćiva sam. 😀

        Jašta mori, eee, mene ka’ su gor’ odveli, ja kontala to će bit’ gotiva bolan. Jok. Dadoše mi lopatu i radno odijelo, kaže “kopaj, traži vodu”. Strašno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *