Članak 493. (slučajnosti? – jok!)

 

Otkako sam pogledo onaj dokumentarac o dini merlinu, uvrtio mi se u glavu stih koji već danima ponavljam a ide ovako : “i to čudo svih čuda u svemiru…” i malo još ali ne bitno…ono na što misli dino u ovom stihu je ŽIVOT! Rađanje djeteta i dolazak novog života na ovaj Svijet.

Kontam…..neko će me obeselit sa viješću da je neko trudan i da će dobiti dijete 😀 …al ozb. to kontam.. ko zna, možda će me i moja sqwo obeselit 😀 , il neko blizak, od prijatelja, rodbine ugl. to kontam da će bit aBda…

Ne tako davno, prije par sedmica, nazvo me moj dragi brat pokasno navečer i pita me kako mi se telefon ponaša, jel mi se gasi? ..rekoh mu nije, neam pojma..veli ako ti se to desi, znaj da je do baterije, jer je i njegova žena imala isti problem koji nisu mogli duže riješiti,a isti joj je i mob. kao i moj..i veli et, samo zamjeni bateriju i biće ok, ..ok reko..

legnem ti ja i uključim da mi se puni mob. Probudim se uneka doba u veseli centar i pogledam koliko je sahata kad oko 3 (neam pojma) i vidim baterija se napunila na 57% mešćini ..haj nema veze….kad trznem se ja kasnije vidim nije mi zvonio sahat a čudno mi se vidi.vidim ima još malo do izlaska sunca, tamam da klanjamo..i haj…uzmem mob. da vidim šta mu je…..aaaa kad ugasio se…nemerem ga ni upalit! ..drž nedaj…izvadim bat. pročačkam, ovo ono, uključim na drugi punjač, a i ovaj mi je ok bio, kad kao pođe se punit..ugl..napunio se i upalim ga..

Slučajno se potrefilo ovo sa mojim mob. i tu istu noć da me bratko zove i pita za mob. i gasil mi se? O.o …

Jok..nemre bit slučajno…sve je oko nas povezano, i vrijeme i stvorenja, prošlost, budućnost…samo trebamo naučiti gčedati i čitati znake..

zato velim, neko će uskoro da mi zatrudni aBda, od bliskih ljudi tj. žena da budemo precizniji 😀

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *