Članak 528. (krv i duše)

Neko vrijeme imam jednu teoriju pa da je zapišem, a čitaoci bi je mogli provjeriti, ispitati, nadograditi možda, razviti..ako ništa zabaviti se..

Helem….'vako znači….

Po pitanju osoba koje smatramo bliskima, koje nam legnu na dušu što se kaže, srodne duše jel, bilo koje vrste , prijateljske ili ljubavne, smatram da je ispravno to da je bolje da su te osobe što sličnije. Da su sličnih karaktera, obrazovanja, inteligencije, interesovanja, itd. što više imaju zajednikog to su im zajednički momenti ljepši i ugodniji. Naravno nemaju dvije 100% iste osobe, tako da je normalno da i među ovakvima ima različitosti, koju su dobre da bi se imalo kad i posvađat malo , jer je mirenje slatko, ali ipak je bolej da su što sličnije te osobe.

Smatram da oni koji misle da je bolje da su što različitije, pa da se nadopunjavaju, griješe, da se možda time tješe zbog nekog svog stanja, jer mislim da praksa pokazuje suprotno od toga.

A poznato je i da islam preporučuje, u slučajevima braka, da osobe budu što sličnije po pitnaju i socijalnog statusa, porijekla itd.

Naupmade mi i onaj hadis u vezi srodnih duša, da su to regrutovane vojske koje se , kad se prepoznaju zbliže, je upravo i rečen prilikom kada je jedna od sahabijki iz Mekke, a koja je bila veselog karaktera, i koja je volila šalu i pjesmu, naišla na istu takvu ženu u Medini i sa njom se zbližila i kod nje odsjela, što je upravo dokaz da su sličnosti, na toj duhovnoj, metafizičkoj razini, ono što privlači ljude jedne drugima.

Eh sad..konto sam o tome, kako se ta privlačnost onda odražava i manifestuje na ovoj čisto materijalnoj strani života.

Jer je poznato, da se na toj dunjaličkoj razini, suprotnosti privlače, a ono isto odbija. Što bi onaj reko minus i plus ko amer i rus…

Dakle ako se na toj duhovnoj razini, istovjetne stvari privlače, onda na ovoj materijalnoj bi te iste stvari trebale biti u nečemu suprotne da bi se provlačile, u ovom slučaju dakle govorimo o insanima.

Eh, naupmala mi je krv i krvne grupe i onaj rh faktor.

Po ovoj mojoj teoriji, te krvne grupe, a da bi se ljudi što više privlačili jedni drugima, bi bile suprotne tj. što su suprotnije, to dvije osobe osjećaju veću bliskost i prijatnost jedno sa drugim, odnosno sve su više srodnije duše i na onoj duhovnoj razini su sličniji.

Tako bi npr. suprotno A krvnoj grupi bila B krvna grupa, a ako su im i rh faktori različiti, onda je to još jača privlačnost i kompatibilnost.

Ako je npr. AB , onda je suprotna 0 grupa.

Ako Ako je neko AB i dođe u susret sa osobom AB , ne skontaju se baš, a ako su im isti i rh faktori, nikako ne odgovaraju jedno drugom, ako su im rh faktori različiti ond ahaj malo se ko i može nekako.

Tako ja sam AB- , i najsuprotnije mi je 0+ , a sve između je manje…može proži i 0- , A+ ili B+ ili – bilo šta sam biži od AB- a i AB+ ako ikako možeš..

i tako te razne kombinacije…

pa et, možete pokušati se testirati sa nekim ko vam je blizak ili nije..mada je to teško, koliko sam skont'o..jer …rijetko je insan iskren sam sa sobom, pa će često osobe koje su mu bliske smatrati istinski bliskim jer MORA, jer su mu možda i rodbina i sl..tako i za ove nebliske..ta znam..tako nekako..

Možda su kod Poslanika a.s. i Ebu Bekra r.a. bile različite krvne grupe i rh faktori, jer su njih dvojica bili jako srodni i bliski, a i Poslaniku a.s. nejdraža supruga Aiša r.a. , kćer Ebu Bekra r.a., koja je možda od svog babe ra naslijedila i krvnu grupu ili je bila slična njegovoj? ..hu nouz?!

ugl. i dalje mislim da se ta povezanost i bliskost duša nekako mora manifestovati i na fizički način, samo sa suprotnim i različitim  zakonitostima nego na duhovnoj razini..

 

a morebit i da ovo nema veze svezom…

1

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *