Članak 577.(DJ)

Evo i mene nakon nekog vremena opet ovdje. Nisam se konto ništa pravit pametan, nego sam konto pisat o muzici i biti neki kao DJ. Objavljivati sa vremena na vrijeme po neku pjesmu sa svojih lista i možda i nesto napisati, ako mi bude ćejf.

Svoj stav o muzici sam rekao nekad ranije, koga interesuje neka traži u ranijim tekstovima,  ako ne nađe a interesuje ga, nek mi se javi pa ću mu ja naći i poslati.

DakleM,…kad me neko pita kakvu muziku slušam, ja mu kažem da slušam DOBRU muziku.
A to znači da sam žanr nije bitan. Slušam sve od klasike do metala i sve sto je između ili mimo toga.
Tako se na mojim listama nalaze haman pa svi žanrovi i podžanrovi muzike. Mada moram priznati da nema ništa i ne slušam ove sad bubekorelije i tu vrstu muzike, to za mene i nije muzika, također i džez ne slušam,  mada ima pjesama koje su mješavina žanrova npr džez i narodna i tako to, takvih ima na mojim listama.

Tako da kad objavim neku pjesmu, ako mi bude ćejf, kako sam i rekao, napisaću možda zašto ta pjesma, da li je to zbog melodije, aranžmana, možda samo nekog prelaza na bubnjevima ili basa, možda i zbog teksta,  što je rijetko, možda samo zbog jednog stiha u toj pjesmi jer je eto….životna neka…ugl. različiti su razlozi zašto je neka pjesma meni dobra….muzičari će vjerovatno te neke muzičke stvari bolje razumjeti a ostali vjerujem da neće zažaliti jer su fakat dobre pjesme 😄
Ovo ce biti i prilika za neke koji su sebe ograničili u muzičkom smislu, da prošire vidike tj. slušnike, da izađu malo i u druge mahale da vide da ima i drugdje ljepote. Ko ne sluša narodnjake da posluša dobar narodnjak a ko ne sluša rock ili bluz npr.da čuje dobru stvarku i sl.

Nisam nešto posebno konto sa kojom pjesmom bih započeo, jer sam i ranije neke objavljivao pa evo za ovaj zvanični prvi post neka bude nesto klasično,  ne mislim na vrstu muzike nego na nesto što bi trebalo da su svi već čuli…pa bujrum, slušalice i play.

Ps. Ne znam bil stavljao i tekst pjesme, to ću još vidjeti a i moguće je da neki linkovi ne budi radili pa ćemo to popravljati usput…
Et’ danke i fil špas (tako se kaže,  ne znam kako se piše)

dakle idemo sa Creedence Clearwater Revival, Have U Ever Seen the Rain

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *