Članak 438. (DMT)

Nešto ne mogu skontat jesam li pisao o DMT u il sam samo onako u glavi konto, a ne pregledavaju mi se sad članci…a nešto mi se piše, pa ću ja pisat’ makar već i pisao o tome…

DakleM..DMT iliti Dimethyltryptamine molekula !

Čit'o, gled'o, kont'o.. ‘vako – ‘nako i kontam da je ona jedan od, ne i jedini, portala za ulazak, prelazak, hodanje duše kroz različite svjetove, dimenzije postojanja, egzistiranja..ona je konekcija i veza duhovonog i fizičkog svijeta, a možda i nije..

Sve što ću napisati, nevjernici naravno tumače drugačije i kažu da se radi o drogi koja je halucogena i tačka…međutim, kao što sam i pisao ranije, oni jesu UMni ali nisu RAZumni..dakle stanu na određenoj tački i ne mogu vidjeti dalje od toga..ali nećemo sada o njima..nego da ja iznesem svoje teorije i razmišljanja koja su mi važnija od njihovih 😛

 

Dakle, DMT je ta molekula koja se nalazi, hajmo reć’, u prirodi, i što je zanimljivo za nas, tu molekulu proizvodi i sam ljudski mozak !, tačnije epifiza, mada koliko sam upratio nisu ni naučnici 100% još uvijek sigurni, ali hajmo reći da jeste za sada i uklapa se to u ovu moju teoriju.

Epifiza je inače poznata i u mnogim starim civilizacijama i kulturama kao “treće oko” pomoću kojega su raznorazni “vračevi” i drugi ulazili u druge svjetove, proricali budučnost itd.

Kažu ti naučnici da se ogromne količini molekule DMTa u ljudskom organizmu nalaze u 3 posebna momenta : prilikom rođenja, prilikom sna i prilikom umiranja.

Dakle, sva tri stanja u kome čovjek ulazi ili prelazi u neke druge dimenzije i stanja egzistiranja. Rođenje kao ulazak iz jednog svijeta u drugi i potpuno samostalno egzistiranje; san – u kome duša izlazi ( poznato iz Kur'anskog ajeta) i kreće se drugim dimenzijama i susreće sa drugim dušama, čak ide i do samoga Arša; smrt –  momenat izlaska duše iz tijela i ulazak u novo stanje egzistencije…

Tražio sam o momentu stvaranja epifize i vele embriolozi da se ona formira tj. njeno jezgro na dijelu na kojem će biti čelo a onda se iza 40-og dana , u narednom periodu povlači i smješta na mjesto na kojem će i biti.

(editujem)

Vezano za ovo, poznati hadis o stvaranju čovjeka i fazama stvaranja nakon kojih slijedi udahnjavanje duše slanjem meleka. Taj hadis većina učenjaka tumači na način da kažu da udahnjavanje duše biva nakon 120 dana. Međutim , postoji i dio učenjaka, od kojih je nama najpoznatiji šejh Abdulmedžid Ez-Zindani poznati učenjak koji je mnogo truda uložio u sferi izučavanja Kur'ana i hadisa i njihovom vezom sa naučnim činjenicama i čijim su sebebom mnogi zapadjački naučnici prihvatili islam a i istočnjački, japanci i tako ti, dakle on kaže da se hadis tumači tako da je ustvari udahnjavanje duše nakon 40 dana! Ako je to tačno, a Allah najbolje zna, onda se to poklapa sa ovom teorijom i epifizom. Jer taman nakon 40 dana se i epifiza smiješta na svoje mjesto,  a ako je preko nje taj portal za ulazak duše onda je njeno smiještanje gdje treba, taman u momentu kada ona obavi svoju prvu veliku funkciju tj. da primi preko sebe dušu u tijelo.

Inače epifiza je, kako kažu, jedini dio mozga koji je samo jedan kao cjelina tj. nema dvije polutke, dva dijela, kao što imaju ostali dijelovi mozga pa i hipofiza, i to je jedna zanimljivost, – da je epifiza unikatna u mozgu na taj način.

Dalje…

Istaživajući amazonska plemena, naučnici su našli to da ta plemena, njihovi vračevi, spravljaju sebi posebnu vrstu čaja od jedne od prašumskih biljaka, i od tog čaja padaju u neke transove koji ih drže oko 2,3,4 sahata i u tom transu, kako kažu, oni odlaze u druge dimenzije i komuniciraju sa nekim drugim bićima.

Fazon je sljedeći, a što je veoma kuuuul 😀 ..ta biljka od koje oni prave taj čaj u sebi sadrži DMT molekulu, i nije u tome fazon, fazon je što ako napraviš čaj od te biljke i popiješ ga, neće ti se ništa desiti, nikakav trans, nikakav efekat neće proizvesti..a zašto?!

Pa zato jer ljudski organizam u sebi ima poseban enzim koji blokira djelovanje tako unesenog DMTa i on se ne može aktivirati, tako da efekta nema nikakvog!

Pa kako onda upadaju u trans?

Pa tako što tu biljku, miješaju sa jednom drugom biljkom a koja u sebi ima neki fol, neki blokator, koji onda blokira te enzime koji blokiraju DMT molekulu 😀 tako da se onda DMT aktivira i proizvodi efekat! wooooow

Pitali su onda te indijance, kako su znali koju od 150.000 vrsta biljaka u prašumi da izmiješaju sa tom DMTovom, kažu im indijanci : REKLI NAM DUHOVI !

Tj. džinni i ovo je sve jasno vjernicima, muslimanima.

Dakle vračevi su komunicirali i ulazili , i ulaze i danas, u džinnske svjetove tj. jednu od drugih dimenzija, tako što su ih džinni poučili kako da otvore PORTAL za ulazak i prelazak u drugu dimenziju. Taj prelazak nije fizički(mada postoje i takvi prelasci) nego samo dušom, baš kao što i duša prilikom sna izlazi i putuje u neku treću dimenziju ili prilikom smrti u neku četvrtu itd. itd. i Allah zna koliko nivoa tj. svjetova postojanja ima, ovo su samo neki.

 

Danas se DMT proizvodi i sintetički i na spisku je droga..neki ga uzimaju, uglavnom inhaliranjem…efekat je taj da padaju u trans i ulaze u druge dimenzije, samo što je taj ulazak malo dramatičniji i traje kraće nego kod indijanaca. Zajedničko im je što svi imaju slična iskustva, a jedno od tih je da komuniciraju sa njima nepoznatim bićima. Taj svoj boravak , iako traje oko 45 min. oni percipiraju totalno drugačije i imaju osjećaj kao da su godinama pa i decenijama boravili u tom stanju i dimenziji. Upravo kao što se dešava i sa onima koji su, a poznato je iz događaja ko je upoznat sa tim stvarima, bili oteti ili na neki drugi način ulazili u džinnski svijet.Također su im iskustva pozitivna, nekako se ljudi vrate sretniji, pacifizam i to folovi, jer ih ta bića kroz razgovor navedu na razmišljanje o bitnim životnim stvarima, pa se čak DMT eksprerimentalno koristio i za terapije odvikavanja od narkomanije i to uspješno.

 

Koja će se dimenzija, svijet, kome otvoriti, neam pojma, ugl. ona koju Allah odredi, neće svako ući u svijet meleka i viđati meleke, neko će u svijet džinna, a neko i u neke nama nepoznate svjetove.

Kada se Burak kojeg je zajahao Poslanik a.s. u noći Isre i Mi'radža , nešto uznemirio, Džibril a.s. ga opomenu da se smiri, treba da ga je stid, jer do sada ga nije plemenitije stvorenje jahalo. Ovo nam govori da su Buraka jahala i druga stvorenja i da je ono posebno biće, Allah najbolje zna iz koje dimenzije tj. svijeta i nivoa egzistencije.

 

Bio sam tražio i nešto vrlo malo pronašao, o ljudima, koji nemaju epifize, kako se oni ponašaju i to…nema nešto plaho, ugl. žive normalno, zato sam i rekao da je DMT samo jedan od portala koji omogućava prolasku i ulasku u druge dimenzije. Jer, ne bih da širim temu, ali poznato je da su mnoge civilizacije imale neke druge načine kontakta sa džinnima i ulaska u njihov svijet a što predstavlja svakako prelazak iz jedne u drugu dimenziju postojanja…..

Naravo, kako sam i rekao , ateisti imaju svoje objašnjenje ali ko njih šljivi 😛

 

ne znam jesam li sve rekao što sam htio ali ću dopisat ako mi šta naupane i ako se sjetim vezano za ovu temu ..a i kucajuće grešek ću usput ispravljati

et’ živi bili i lijepe snove uz DMT, vaš alkemichar :*

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

2 komentara na “Članak 438. (DMT)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *