Članak 570. (Korona)

Daklem…korona tj.covid 19 neki…

E pa dragi moji vi, koji ste protiv vakcina, upravo svjedočite kakav bi bio život i svijet bez vakcina…a ovo je samo malešašni dio onoga šta bi bilo da nema nikakvih vakcina….

A nešto ne vidim i nečujem ove antivaksere ovih dana….

ps. prošetah malo kapitolom dežale, haman pa pusto, podsjeti me na sve one zombi filmove i serije što ih izgledah do sad, ….i nekako, u sebi osjeti neku…kako bi reko…razočarenje…jer sam negdje duboko u sebi pomislio da će možda korona da izazove tu zombi apokalipsu….al ništa, šipak…al samo da budu oni spori zombiji, nikako oni brzi…

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

3 komentara na “Članak 570. (Korona)”

 1. Jesmo ahbabi i tako to, al izjava “upravo svjedočite kakav bi bio život i svijet bez vakcina”… !
  Mislim da je ovo neosnovana izjava i podložna nadugo-naširokoj raspravi.
  Nisam protiv vakcina niti nauke, ali jesam protiv neupitnih nameta, ma-kakvi i ma-čiji bili. Zalažem se za zdravu argumentaciju i objektivnost, i što je najbitnije, za slobodu izbora svakog insana.
  Čovječanstvo je preživilo puno bolešćina i pomora do sada. Mnogi uzročnici su sami nestali, a ironično je da za većinu tih boleščina ni danas nema vakcina.
  Opet kažem, poštujem strah i oslonac na nauku i vakcine, ali sloboda izbora mora ostati svetinja.
  Et… 🙂

  1. Ne da bi ovako izgledao nego i mnoooooogo gori, i to svjedoči istorija, jer su se mnogo gore pandemije dešavale i ranije…nije uopšte pitanje opstanka ljudskog roda…zna se , ako si čitao, kako pandemije prolaze, ljudski god će preživjeti to je neupitno, pitanje je očuvanja što većeg broja ljudskih života i što lakšeg prolaska kroz sve ovo kao i sprečavanja da se isto to ponovi nekad kasnije, bar što se tiče ove bolesti…nove će se pojaviti svakako kad tad, i to je neupitno…
   Puste ulice su uvijek odluka politika, nije prvi put u istoriji, ako si čitao, isto se radilo i prije, zabrana kretanja, karantini, čak i u islamu, obilježavanje kuća oboljelih, da bi im se donosile namirnice itd…kao što kažeš široka tema…
   Većina tih bolesti za koje kažeš da su bile, ustvari je suprotno tvojoj tvrdnji,da, za njih postoje vakcine, i one su zahvaljujući njima danas pod kontrolom to.velika većina ljudi imaju imunitet na njih, dok je u istoriji to bilo prepušteno “slučaju”, ko preživi pricace, jer je stekao imunitet prirodno, a milioni umrlih od svih tih bolesti , u nekim djelovima istorije čak trećina ljudske populacije je izumirala zbog zaraza…jel nam treba takvo što u 21.vijeku? Jok ba ?

 2. …ah da, zaboravih reći. Ko kad insan u ovoj izolaciji gubi razum…
  Naime, apokaliptične ulice su odluka političara a ne direktna posljedica Korone ili nepostojanja vakcine. Zapravo, ubjeđen sam da će se situacija “normalizovati” prije nego izbace vakcinu …opet, odlukom političara.
  Ko se slaže nek digne ruku! 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *