Članak 481. (munopatija-kameropatija-mjesecopatija)

Znači, skonto sam da sam nekakav mjesecopat..
Jer evo, skužio sam da kad god je pun mjesec, kada je sredina ovog lunarnog kalendara, ja ti slabo spavam….nemrem nit zaspat kad hoću i kad bi htio, a kad zaspem, nekako nikako spavam…sve se nešto vrtim, budim, sanjam budaleštine , et’ sinoć nekakve dizače tegova sanjama, valjda od ove teretane i gledanja klipova po jutubu…ustanem nenaspavan..
Jutros na poso došo, sve mi se manta, ko tlak ko nešto, neam pojma..a nenaspavan..
Neam pojma šta ću…trebo bi kad su ovi dani drmnut apaurin i vozdra… ha ja…
šta se patit bezze ko konj…

Kontam ima to smisla, jer mjesec navuče tu tjelesnu tečnost pa ti se poremeti u tebi svašta.. ačito sam i kako je dokazano da su u noćima punog mjeseca češći zločini, valjda zbog te razdražljivosti..

I još …e ba..lego ja , nako vrtim se..zikrim, dovim, razmišljam, zamišljam..kad čujem nešto..ritmično lupkanje…tupo…ustanem…rasluškujem po stanu, da ne kapa voda đegod…ništa….naslonim uho na štok..čuje se jače i skontam…veš mašina ! ..znači neko je u pola 1 navečer upalio mašinu da mu radi…pa fakat …. lano bi….

samo da se ne povukodlačim,kako je krenulo …

jel ima joško da je primjetio na sebi ovakvo nešto? ha?

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

2 komentara na “Članak 481. (munopatija-kameropatija-mjesecopatija)”

  1. Staris to je, ne znam imal veze s misecom, al ja imam nocne more na njemackom, ko da me voz, teretni pregazio kad ustanem…sta je meni ovo trebalo 🙁

    1. Ma kakvo starenje bolan, to je relativno skroz, sad sam tek došo sebi 😀 ..a to što sanjaš na njemačkom znači da si postala prava švabica…probaj pratit kad je pun mjesec pa javi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *