Članak 170. (zemlja)

The-Coyle-Group-Land-Philadelphia-Appraisers

Danas sam se prvi put ove godine malo bavio zemljom…malo se štijalo, sijalo i tako to….ne živim na selu, ali kod ženine mi kuće, koja i nije baš na selu, imamo malo zemlje koju zadnjih 3-4 godine malo zasijemo, zasadimo i tako to…onako , za nas, al’ bude hvala Allahu i za druge. Jedino je slabo bilo lani, poplavilo al’ hvala Allahu na svakom stanju. A hoću i da mi djeca pojedu koliko-toliko nečeg domaćeg, zdravog, nagnjojenog kravljim govnetom a ne tamo nekom kemijom.

 

‘Nako kopajući, vidim onaj korov i kako on, subhanallah, vavik brže i bolje raste od onog zasijanog, zasađenog bilja. To me podsjeti na ono što sam pisao neki dan o Ebu Bekru r.a. i tome kako ljudi inače lakše i brže, bez ikakvih problema prihvataju neke loše vijesti o nekome, nečemu…to se prima lahko u insana baš k'o i korov u zemlji. Tu mi kliknu da su te neke zakonitosti koje Allah dž.š postavio na ovome svijetu jednake za mnoge stvari..pa tako i ovo o čemu napisah…korov u zemlji – kao loše i negativno u insanu.

Nije čudna ova povezanost i sličnost, naprotiv, očekivana je, jer čovjek i jeste stvore od zemlje, od njene biti, pa kako da ne bude sličan zemlji?!

Za oboje, da bude plodno i rodno, i zemlja i insan, da daju dobro, treba se potruditi i čistiti redovno od korova. Taj korov će uvijek nicati na novo, al treba biti ustrajan.

Ako se zapusti, onda ti treba mnooogo više truda da se očisti, i zemlja a i duša. Zato imamo npr namaze..redovno klanjati, učiti Kur'an itd.

 

Problem je i kada se to čišćenje pokušava činiti na neadekvatan način. Nekim neprirodnim i umjetnim stvarima, koje su u suštini otrovi. Očisti ono, možda i efikasnije nego ono prorodno, ali ti otrovi odoše i u plod, pa plod ne bude ni zdrav kako treba, ni ukusan, ni mirisan…a preveliko konzumiranje takvih plodova može u tijelu nakupiti i sve te otrove i izazvati i jako jako štetne posledice.

Za zemlju vam je jasno (a ako uz to imamo i GMO sjemena, tj. sjeme ploda nije prirodno), a za dušu, onome kome nije baš, da kažem samo da se zbog tog neadekvatnog čišćenja, koje jeste efikasno ,  pojavljuju mnoge devijacije i sekte , najaktuelnija je ova grupa iz tzv. hilafeta, al ima ih još mnogo.

 

Moglo bi se još mnogo ovih nekih metafora i alegorija naći al dosta.

 

I jah, još nešto……koliko god da se insan umori kada radi na zemlji, bar ja, osjeća se nekakoooo, kako bih reko…opušteno, zadovoljno, smireno…

nije to onaj umor kao na poslu kada se umoriš, jok, nikako, ni blizu…ovaj smiruje i odmara od svih umora druge vrste…

vjerovatno jer je insan u tom direktnom kontaktu sa zemljom , od koje je i načinjen, pa se i na svakom nivou egzistiranja poveže sa onim od čega je i sam načinjen..dakle u prirodnom si ambijentu, a ne u vještačkom….

a i namaz, koji obavi čovjek na otvorenom, na zemlji…još bos kada je!…ma nema dalje ba! 🙂 …

ta konekcija, sa zemljom, pa vjerovatno dolazi i do energetskog pražnjenja insana , te negativne energije, na kvantnom nivou, ..

još vjetar kad zapuše aaaaaaaaaa, …elhamdulillahi 🙂 …

eto…toliko….ko nije probao neka proba…garantujem zadovoljstvo koje će se pamtiti dugo

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

11 komentara na “Članak 170. (zemlja)”

  1. Ma sha Allah napravio si pravo poredjenje ovo sa korovom i negativnim u nama. Nikad nisam tim ocima gledala na korov. Eto, jos jedna stvar zbog koje volim blog, pouci me uvijek necem novom. A jednom sam cak i citala nesto po pitanju zemlje, bas tu insan pripada jer je od iste nacinjen. I definitivno se slazem, nema ljepseg osjecaja za insana nego kad je na zemlji, kad osjetis zemlju svim svojim bicem.
    I mescini iz jedne poljo grupe da je covjek ovo imao, koliko sam ja vidjela prilicno dobra stvar.

    1. haj drago mi ja ako si nešto naučila, nek i od mene neko nešto nauči jenoĆ 😀 …ovo moram nabavit..al znaš zašto…fol je u ovome ” more i žena sa ovim štijat” 😀 hhhh, samo ššššššš …agh..zaboravio sam da mi i sqwo ovo čita >:(

  2. Lajk! Vidi filozofa, da je From živ on bi sad čitao tvoj blog. 🙂 Slažem se to za zemlju. Ista sam. Na jednom intervju pita žena mene koji ti je posao snova, a meni u glavi moj ranč iz snova. Ja pravo odlutala, haman minut ćutala, žena gleda, reko’ ma nemam nešto još određeno mogu se vidjeti svugdje. 😀

  3. Prvo sam oplakao za ova kravlja govna, a drugo, isti sam vezano za tu konekciju. Ja recimo za razliku od žena, kolega i svih pristuni na zajedničkom roštilju ne mećem ništa pod guz, onako sjedim, i baš to konektovanje nekako opusti čovjeka dok se ne nahlade bubrezi / jajniki i to.

  4. Aferim, tako da svak troši šta ima u novčaniku, ja ja…
    Lipo vam je tu, masha'allah, maksuz selami idu za sve cetvoro 🙂

    1. pa nabavi saksiju i svaki dan se konektuj, ako nemaš đe tudena 😀 ..šalim se, naravno, ..jes, samo je zimi nezgodno, a klanjao sam i u snijegu….to ne bi baš preporučio…odoše sinusi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *