Članak 268. ( iznenađenje)

Šetamo nako, jutrom rano, moj pajdo i ja, i gledamo i primjećujemo mnoge detalje na nekim objektima i mjestima koja svakodnevno viđaš, ali kad spaziš te sitnice onda otkriješ neku novu ljepotu u tome pa ti kao da prvi put vidiš to, oduševljen si, iznenađen ljepotom a i svojim ne poznavanjem očitog.

Čudno je kako insan površinski prelazi preko mnogih stvari, o nekima sam pisao kad sam govorio o površinskom shvatanju propagandnih tekstova u medijima kojima se zaglupljuje zapravo narod koji sve to konformistički prihvata…al haj nisam htio o tome.

 

Nego nako kontam, čini mi se da bi čitav život zapravo mogao u svom gradu pronalaziti nove stvari, nepoznate sitnice koje me mogu iznenaditi pozitivno i zadiviti i ispuniti dušu zadovoljstvom i radošću.

Kako samo npr. pogled na grad sa nekog novog mjesta, vidikovca nekog,donosi novo otkrovenje i oduševljenje.

Insan se oduševljava nečim stranim, tuđim, a nije spoznao niti otkrio ni svoje, u svojoj avliji.

 

Osjećam se i dužnim da postavim ovu sliku, a to je ona česma smajli tj. lav , što onomad postavi, ali nove momenat koji sam tek otkrio 🙂

Dakle česma noću i njena unutrašnjost ( uživo je svakako jači doživljaj):

 

20150727_204802

 

 

I opet me je , pozitivno , iznenadio i željko joksimović sa aranžmanom i kompozicijom, a cetinski ubija sa vokalom, luđak čoek 😀 , ko više pažnju obraća na tekstove može se i u njem naći…možda pjesma nije najnovija al meni jest 😀 , uživajte…..

 

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

4 komentara na “Članak 268. ( iznenađenje)”

  1. Lijepo je u svom rodnom mjestu uvijek iznova pronalaziti ljepotu.
    Meni ipak nema ljepšeg mjesta do Cazinske krajine, iako je cijela Bosna i Hercegovina bogata svim ljepotama.

    Pjesmu jedva našla na youtube jer ovako ne mogu slušati, tekst i treba uvijek slušati, to učim djecu da ne slušaju pjesme koje nemaju tekstove sa nekom porukom ili smislom.
    Eh, sad ova pjesma mi ne ide uz tekst osim ako nema skrivenu poruku 😛

    1. vi žene vazdaneke poruke tražite 😀 , ja što se tiče muzike, muziku u prvi plan stavljam, a kažem da me iznenadio kvalitetom, opet, aranžmana i kompozicije ž.j. …kao što me iznenadilo otkrivanje ovih novih detalja..to je konekcija, dakle iznenađenje je spoj prvog i drugog dijela posta …..'naš sad?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *