Članak 286. (grah)

Malo mi ovih dana, pravo da vam kažem , idu na živce ove ženske , samo pišu protiv muškinja, haman one svetice..zato ću da pišem o grahu!

 

Grah je, kao što znate nekakvo povrće , valjda, mislim jest mahunarka, al valjda je to povrće?! Il nije O.o ?! ..haj nije ni bitno.

Znači , svi volimo grah, grah je dobar, ima u sebi svakakvih điđa-miđa što valjaju za insana.

 

Nako kontam, kako je insan stvoren od zemlje, od njenih elemenata dakle, i da bi funkcionisao, mora unositi sve te elemente, sad skontaj kako je Allah to odredio da se svi ti potrebni elementi sakupe u nevjerovatnom omjeru u plodovima biljaka. Zamisli da moram svaki dan pojesti kubik zemlje!!
I to različite, a da bi unijeli sve potrebno..ali ne moramo, nego biljke iz zemlje uzmu sve to i skoncentrišu sve to u plod koji onda mi samo pokupimo..a sve su to blijke same od sebe uradile 😛 …
Helem, grah je znači dobar, svi ga vole..ja fakat evo kad skontam, ne znam još nikoga, nisam sreo a da ne voli grah jest.

Ima ono, da neko voli više bijeli, neko šareni i tako to…ja volim, a slabo ga jedem, jer svi moji više vole bijeli, onaj kad se skuha pa bude crrrrrn! Valjda mi ostalo od djetinjstva od nene, kad bi ona napravi.

 

Problem sa grahom je što se poslije plaho prdi od njega. Pa dovodi do neugodnih situacija.

Savjet je da se uvijek glasno prdne, jer manje smrdi. To je općepoznato, ali naravno to radite neđe đe nema nikoga.

Neugodnost je kad si na takvom mjestu gdje nemožeš prnut, a nemoš ni otiće neđe, pa stisneš sitsneš, ali onda on samo ono cikne. I onda se praviš dalabu, kao “šta?! ništa..nešto je, al nije to to!” ..naravno plin to razotkrije.

 

Ev mi smo naš pobrali, biće ga inšaallah, a pobrali smo i krušku, rodila mašaallah, nekoliko se grana i polomilo :/

Doduše, pobrali smo onaj grah tzv. čučo, imamo još trkljaša pobrat aBda.

Zanimljivo je kod trkljaša što se on penje uz trklju uvijek, ali UVIJEK, u smijeru kako se tavafi i oko Ka'be 😀

Znači ko ne zna u kom se smijeru tavafi, samo neka pogleda u trkljaš kako se izvero…et’

 

20150909_16482420150909_16481420150909_16483420150909_182053

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

8 komentara na “Članak 286. (grah)”

  1. “Dobar grah daleko se čuje.” 😀

    Sad si me podsjetio… kad su se u osnovnoj furali oni leksikoni, pa bješe ono pitanje “omiljeno jelo” .. svi drugi pisali pizza, samo ja grah izabrala.

    Nimalo damski nije bilo, je l’..

    1. 😀 hhh, ja bi’ napis'o jaje..nego, im'o sam par situacija gdje sam prisustvovao iznenadnom (možda i planiranom) “puštanju golubova” od strane dama, pa bi onda iznenađeno pitao ” aaaaah, zar i dame prde?” , reakcije su bile različite uvijek 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *