Članak 312. (abdest)

Znači evo!

Čoek se abdesti sa pola čaše vode!

 

Pričam sa jednom sestrom muslimankom o ovome i ona veli : “Uh kol'ko ja vode potrošim i opet imam šubhe jesam li dobro uzela abdest!”

EEEEeee, tu smo ‘tico! Podsjeti me na moj tekst o gusulu o ovoj temi.

 

To je taj problem naš, gdje smo pogrešno učeni i gdje nam je utuvljivano u glavu da ne valjamo da nikad ne smijemo biti sigurni, da trebamo vazda biti napeti i bdjeti oprezno da ne bi završili u vječnoj džehennemskoj vatri,u kojoj ćemo zapravo svakako završiti jer ko smo mi da valjamo itd. itd. ..i onda od takvih (ne)izgrađenih ljudi i karaktera možeš dobiti iili isilovce ili povratnike u džahilijjet, a ako ostanu u islamu, onda su takvi da ne vide dalje od svoga nosa i ne mogu krenuti naprijed niti malim puževim korakom, dok ih neko ne zgazi.

 

evo teksta o GUSULU SAMO KLIKNI OVDJE NA PLAVI TEKST AKO HOĆEŠ, AKO NEČEŠ, RAZLIGU! 😀

1

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

2 komentara na “Članak 312. (abdest)”

  1. Ja pokušavam da koristim logiku kada u nesto nisam sigurna, a tiče se vjerskih propisa, jer ova naša vjera je prije svega jako logična. Nigdje ne pise s koliko se vode treba uzeti abdest, samo je bitno nakvasiti sve dijelove koji su za to predviđeni, i ako je pola čaše vode dosta za to, onda zasto ne pola čaše..još kad se sjetim starih običaja nena i djedova da abdest uzimaju u lavoru (a u lavoru je malo vode)….a jeste da šejtan mnogo radi i pokušava da zbuni čovjeka, pa se ovaj počne bakćati sa sitnicama, dok krupne stvari ostanu zapostavljene i o njima se i ne razmišlja….

    Prijavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *