Članak 430. (GMO)

Da i ja pohfvalim admina za sliku moju i baš je ljepa tj. liepa , miliJon puta bolja od prošle ..što će reći – sviDŽa mi se 😀

– danas sam počeo radit , završio mi se godišnji a i danas mi otišo habibi moj , tako da mi se dvije stvari sastavile koje su nekako učinile da osjetim prazninu u sebi..al haj, naviknuću se opet kao i do sada.

Godišnji..pa nisam nigdje plaho hodao, jer smo prije godišnjeg radili stan nešto a i auto mi se pokvarilo, i sve pare za eventualno hodanje neđe, smo spiskali..tako da mi je kao alternativa ostalo neko lokalno hodanje.

Imao sam par planinarskih tura i to me je ispunilo, i postaviću par slika nešto kasnije, sad mi mrsko..ugl. priroda i ljepota i savršenstvo Allahovog stvaranja.

Baš kao i hrana i ono što jedemo…Allah nam dao ukusnu, zdravu, mirisnu hranu a mi to ovim geneskim sranjem (da izvinete) uhelaćili, a sve radi pohlepe trgovaca i proizvođača i njihove gladi za parama…stoka (da izvine stoka)

Al vidiš taj GMO se spominje u Kur'anu, jer iako se taj ajet uglavnom tumači usko i samo za ljude u smislu te tetovaža te nadogranje kose , plastične hirurgije, ipak je ajet općenit i kaže se :

“… i sigurno ću im naređivati pa će doista preinačavati stvaranje Allahovo…” (En-Nisa, 119)-prevod je Mlivin. (وَلَءَامُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ ٱللَّهِ )

To znači i to da bi muslimani trebali nepodržavat tu GMO hranu jer je to očito šejtansko djelo koje su izmislili ovi proždrljivi pohlepnici proždrljivi dabili proždrljivi (proždrljivi za parama).

A ko nije jeo odavno nešto domaće i prirodno on ne može onda da vidi i shvati razliku , koja je ko nebo i zemlja, a što se tiče i ukusa i mirisa i zdravosti , prirodne hrane u odnosu na onu GMO.

Neki dan kupujem šljive i imaju na tezgi jedno 3-4 vrste, ove velike i naizgled lijepe probam prve i ništa…kao da sam pilotu stavio u žvalje, i onda probam one sitne , male , neizgledne , i doživim prosvjetljenje (zamislite one scene aleluja folovi i svjetlo zasija i to 😀 ) ..i kupim punu kesu…najedem se i usput i kasnije, i stomak mi se napuše, nit možeš šta popit nit možeš prnut ( da izvinete) da mi bude lakše, al tako je kad gladne oči zinu..al haj ..

Jedem ja i svoje, prirodne hrane, ima i voća i povrća ali ..ima tu i da nije GMO i nepriskano i sve to, ali kad kupim neko sjeme, npr. grašak, đaba je što ja to nepršćem ali je to sve GMO bolan..haman sve..ali opet bolje i to da nije prskano nego da je i GMO i prskano ..

 

et’ ovaj post je malo mimo ovih zadnjih 3 al malo da razbijem monotoniju…

raf,220x200,075,f,101010-01c5ca27c6

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

2 komentara na “Članak 430. (GMO)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *