Članak 185. (krečenje)

– Danas svi nešto po prirodi bili, pa i ja tako…malo se kresalo ( voće ) i tako to, malo krečilo i veralo….fino bilo

 

 

….inače vako me žena vazda maTLetira!

 

– Ima tamo na onom FB-ku ljudi….na sve živo on mora dat svoj komentar, svoj stav obznanit, svima..od politike, umjetnosti, religije, ekonomije…….ama sve….nema u šta se ne razumiju i u svemu su u pravu…ne d'o Bog da im napišeš komentar u kom se ne slažeš s njima…..posebno ne d'o Bog da im, onima koji su vjernici, kažeš i pokažeš , kako njihov izrečeni stav ili komentar, nije u skladu sa onim kako se oni predstavljaju javnosti tj. da je u skladu sa islamom….satraše se da nađu tumačenja ova i ona kako bi opravdali svoju reakciju.

Ne znam , šta ih goni da se , ničim izazvani moraju petljat u sve živo..i da moraju dati svoj stav javnosti!?

 

Ima tu opasnih pojava, ljudi ( mislim i žena i muškaraca) , koji se nameču kao predstavnici islama i svoje stavove tako i deklarišu, kao islamske i time zavode one koji nemaju svoj stav i mišlejnje …ili imaju stav i mišljenje ali nije njihov, samo misle da je njihov stav…ili misle da je njihov stav i stav islama, a taj stav islama je stav koji promoviše određena osoba.

Ovdje ne mislim naravno na one koji su pozvani i prozvani da govore u ime islama. Koji imaju idžazu na to, nego na more onih samoubjeđenih i samoprozvanih, ili onih koje su drugi ubijedili i prozvali da budu ti samoubjeđeni i samoprozvani “alimi” , “daije”, “profesori” i šta ti ja znam sve kako se ne nazivaju, sami ili ih drugi nazivaju.

 

Et’ , treba malo okrečit voće ‘vako na proljeće, da se sačuva stablo od napasnika a i ljepo za viđet

 

20150412_151100[1]

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

13 komentara na “Članak 185. (krečenje)”

  1. samo ti navijaj za nju vazda…a to što me matletira tebi ništa ne znači , i ti podržavaš nju umjesto mene, koji sam matletiran….a nije ovo ništa, vićeš kad stavim još videa, možda i čitav post bude na tu temu, nasilje nad muškarcima il slično..haj

  2. Prepisivas od mene 😛
    cuj nasilje nad muskima, napomeni me jednom da ti ispricam istinit dogadjaj u vez toga hahaha

    Ma iz avijona se vidi kolko je volis 🙂 da vas Allah zakloni svakog zla i belaja. Amin.
    MS

  3. Hehe repliciraj do mile volje, neg jesil onaj kopiro sto si viko da ces, sjecas se..ja haman zaboravljam plaho, onaj ciko hajmer kako se zove svrati mi na kahvu 🙂 joj u mom selu kazu “je** sliku svoju” 🙂 da prostis

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *