Članak 190. ( šubhe)

Klanjam večeras sunnete jacijske i umal’ ne pokvari namaaaz smijehom, dlaka je falila. Naupalo mi nešto. A evo i šta.

 

Danas mi se desi, kad sam s posla izlazio, i nako stojimo u redu onom da se otkucamo za izlaz, i pričam sa jednim ahbabom, i haj sve izašli  mi i nakon jedno 65 metara, meni najednom krozglavu proleti ona jeza , ko kad prneš pa pomisliš da se se usro a neđe si na ulici il neđe haj to sad nebitno:

Uuuuuuu rekoh – nisam se otkuco! ..pa onda sumnja, – ma jesam, ma možda i nisam, ……uopšte nemam te scene u glavi nikako. Imam sve kako stojimo u redu, pričamo, stražar nas pregleda, izlazimo..sve to ima , al neam pojma da sam izvadio novčanik i otkuco se na satu!

I kontam , haj kod dođem kući pitaću ovog jaru na fb-ku, sjećal se on. Doš'o, pitam ga, veli jesi sjećam se…uh reko dobro je, sad mogu mirne savjesti umrt.

 

Al nije meni ovo prvi put, dešavalo se meni to još par puta…jednom znam da sam se vratio i za svaki slučaj opet otkuco, jednom pit'o ovog što je bio sa mnom isto tako….. i haj štaš……zgodinama to dođe 🙂

 

I pričam sa ovim jarom i veli mi on, da ima jednog prijatelja koji tako, kad hoće negdje iz kuće van….uslika šporet i onda kad mu dođe šubha jel ugašen šporet il nije , pogleda sliku 😀 …ja oplako ….

A naumpade mi i onaj vic, veli …krenuli Mujo i Fata malo izać u grad prošetat a Fata ponjela peglu sa sobom. Pita je Mujo – što će ti pegla? , veli mu Fata : Ma da ja ne bi mislila jesam li je ugasil il nisam! ….kmeeeeeee muaaahahahahah …oplako jopet..

 

I klanjam ja to i šejtan l.a.,  mi nanese te msli…al izduro sam kako treba , elhamdulillahi 🙂

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

2 komentara na “Članak 190. ( šubhe)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *