Članak 337. (pred fuzbalsko)

Prvo , znači, neam se kome šta pravdat, ograđivat, izvinjavat i ostale inferiorno-ulizivačke folove izricat sa nekim strahom i to..

Svaka žrtva je žrtva, pa tako i ove nisu ništa veće od onih koje svaki dan ginu po cijelome svijetu…

 

Ovaj problem terorizma koji izvode eki koji sebe smatraju muslimanima, će se riješiti tako da se prvo moraju u svijetu uspostaviti pravedna mjerila za sve( baš kao i u onom folu sa evolucijom i naukom) , jer nepravda izaziva frustraciju, posebno ako si nemočan da promijeniš išta, ako si nevin i ako potraje…

Tu se stvara pogodno tlo za sljedeću stvar koja je uzrok terorizma, a to je pojava krajnje ekstremnih grupa sa ekstremnim tumačenjima i shvatanja islama i života, a poznatih u islamu kao haridžije.

 

Sa takvima ekstremistima je lahko onda manipulisati i navoditi naekstremna djela.

 

Nas su svojedobno tako ovi naši obavještajci , dakle državne zvanične strukture, preko svojih ljudi, pokušavali navesti na neka bezumna djela , ili bolje rečeno nedjela.

Priča je uvijek takvih bila ista, i što je najzanimljivije , ti ljudi, njihovi igrači, obično nisu bili uopšte vjerski tipovi, ono maksimalno na džumu da ide i sl.

ALi je zato priča uvijek bila ekstremistička kada su sa nama :

” Vidiš ti ovo, treba sve ovo pobit, treba bombu bacit, vidiš ti nepravde, vidiš šta nam rade, mi samo ćutimo, oni će nas ovo, oni ono, trebamo mi ovo, trebamo ono ” itd. ..i tako onda danima, sedmicama, mjesecima…

Nije teško pretpostaviti šta se desi kada takvi naiđu na osobu/e koje nemaju znanja o vjeri, a uz to su još i ..pa hajmo reći , poremećene ličnosti.

Takvi se lahko upecaju i “odrade” prljav posao, …tako da bih ja postavio pitanje ko je onda ovdje inicijator takvih nedjela?!

 

Ne pravdam ove labilne muslimane, oni su sami krivi za sebe, jer takvi su obično svojeglavi i idu uvijek linijom lakšega otpora, pa tako prihvataju ono što im je lakše, tako je i zlo lakše opravdati ,nego se potruditi pa učiniti dobro.

Među tim ekstremistima ima i mnogo onih uđu u Islam ali se ne mijenjaju onako kako islam traži od njih, ne pokoravaju se Islamu , nego po svom tom nakaradnom karakteru i poremećaju ličnosti , i traže onaj pravac u islamu koji njima najbolje odgovara, i time nađu opravdanje za sebe i svoja nakaradna djela…

 

Lijek je od takvih u ZNANJU , učenju…jedino ideja može pobijediti ideju , nikakva sila, posebno ne ona koja će se ustremiti i na nedužne, proizvesti jošveću nepravdu i frustraciju a onda i još novih kandidata za priključenje ekstremnim grupama i idejama.

 

et’ nabrzaka kontam malo pred fuzbal 😛

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

Jedan komentar na “Članak 337. (pred fuzbalsko)”

  1. Pa nije đaba rečeno: “Znanje je moć!” Ti što pripovijedaju i huškaju oni znaju svo znanje o tome šta i kako treba i naravno ovi neuki na to nasjedaju. Ljudi moji čitajte, učite i ne dozvolite da vam svaka šuša određuje koji je put pravi a koji ne. Ti što govore i najviše galame mi su obični plašljivi miševi i te nećeš vidjeti ni sa bombom, ni sa puškom, ni sa dinamitom opasanim oko sebe. Ti se kriju u masi i glume dobričine, sakriveni iza svojih laptopa, mobitela, žena i djece a i uglednog i mirnog im života. ljutnja progovara iz mene …sorry

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *