Članak 345. (o u gaćama)

Gledam one dede u džamiji, i naumpade mi ..

Muškarci sa godinama upadnu u jedan problem…prostata.

Popusti i onda imaš belaj, vele vazda curi i kad treba i kad ne treba.

Poznato je u islamu da je mokraća nečista i da je strogo propisano čuvanje od nje, tj. čišćenje ….

Ljudi sa problemom prostate tako imaju problem, da ne mogu čuvati abdest, ali je zato propisan tzv. sahibi uzur …ja sam to čitao a i sad kažem nekad kao sahi bihuzur 🙂 ( ko razumije ove pojmove biće mu jasnije)

Dakle ko ima taj problem, on treba da uzme abdest za svaki namaz i da spolni organ zamota u neku maramicu, krpicu ili slično…znači takav je propis.

Al kontam nešto…

Za vrijeme ashaba, oni nisu nosili gaće. To nije bio dio odjeće, a poznato je iz predaja da , oni koji su bili siromašniji i nosili izderanu odjeću da im se znalo u namazu otkriti stidni dio tijela, pa je zato propisano da su zadnji saffovi žena bolje nego prvi, jer one prve mogu ugledati nešto što ne bi trebalo..

Znači ta krpica oko organa treba da spriječi u slučaju izlaska mokraće, njen dodir sa odjećom a kako bi odjeća bila čista i tako onda i ispunjen uslov čistoće za namaz. Kod njih bi znači odmah došlo do dodira sa tom odjećom.

Mi sad nosimo gaće , i ako nekom sa problemom prostate i izađe mokraća, ona neće dodirnuti odjeću, tu vanjsku, nego gaće.

Gaće ustvari obnašaju funkciju te krpice koja se stavljala ranije.

Pitamse nako, jesu li onda danas samo dovoljne gaće a da se ne stavlja i krpica…

 

Nako kontam..ko zna, more bit bidne i trebalo…neuzubillah

Autor: alkemichar

open mind for a different view and.... stay calm

4 komentara na “Članak 345. (o u gaćama)”

  1. Zanimljiv post nisam o tome nikad razmisljala, samo nisam skontala onaj dio “da su zadnji saffovi žena bolje nego prvi, jer one prve mogu ugledati nešto što ne bi trebalo..” po tom je valjda bolje da su zene bile u prvim saffovima, ako nista logicnije je 🙂

    1. ček ček, polahko , ne srkleti 🙂
      znači ‘vako…imaš npr 2,3,4,5…saffova žena,bolji su oni zadnji, znači bolji je treći od drugog a drugi od prvog ako imaju npr. 3 saffa i tako dalje, a bolji su iz navedenog razloga, jer ove iza ne mogu ni da hoće vidjeti muškinje i od ovih žena ispred, znači, mogu se bolje skoncetrirati, ne? 😀
      A jel logičnije da onda žene budu ispred muškinja – pa nije .
      I muškinje bi onda moglo u žena vidjeti što ne treba, jer kako god su i muškinje bili , poneki u ritama, tako je bilo i žena, posebno jer su mnoge, zapravo većina, se pokrivale sa samo jednim komadom tkanine i glavu i tijelo…nije to kao danas..
      a druga stvar, pa poznato je da smo mi muškinje , znači blentavi po tom pitanju gledanja i žbiranja u žensko..znači sve vidimo sve odmjeravamo, sve zamišljamo, nije da nisu i žene sklone tome, jesu ali barem 10 puta manje nego muškarci..
      Znači po tome je bolje da su žene iza muškinja a ne ispred, pa da onda muškarac može gledati i odmjeravati ženino tijelo i lutati onda u mislima
      šejtan svakako jedva čekada vazda nešto ubacuje u misli, zato je bolje ovako, bolje spriječiti koliko se može …et , ‘nači, logičnije je ovako 🙂

  2. Uh komplikovana je ta hierarhija u dzamiji, valja sve popamtiti. Dosta puta sam se pitala sta je s homosexualcima koji nisu otvoreno gayovi. Oni u principu mogu dolaziti maksuz u dzamiju da “pare oci” (sejtan im svasta ubacuje u misle?) :))) Kakvo je tu pravilo? Jer cisto sumnjam da nema toga u dzamiji, 10% populacije je ipak homos. i po mojoj nekoj logici mora neko od njih i u dzamiju ici.

    1. ma nije komplikovano , dođeš i staneš đe ima mjesta..a pederi
      pa ima, mora bit, bilo je vazda, neka sabura, neka ne čini ništa, a ja ne moram znat šta je on i šta radi kod kuće, kao ni on šta ja radim…on ako pari oči, neka pari, ako je došao radi parenja očiju, ako je došao radi namaza, svakako da će se boriti sa svojim strastima, ako je vjernik…'nači on ako osabura na tom i umre a da nije ČINIO gnusobu tu, iako je znači i osjećao tu strast, biće aBda nagrađen za svoju strpljivost..
      kao izmeđ’ ostalog i ja 😀 , jer osaburim i ne skačem na svaku ženu koju ugledam i posmislim da je hot, seksi i izazovna..et’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *